2017. aug.-szept.

2017. aug.-szept.

  • Önkénteseket és szervezőket küldtünk a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó rendezvényre, amelyen idén közel 1000 fiatal vett részt, augusztus 15-19 között Csíksomlyón. A rendezvény fő célja volt, hogy a fiatalok találkozzanak Istennel. A jelenlevők valamennyien megtapasztalták a szeretet légkörét, az együvé tartozás, a közösség élményét. A bennük végbemenő változás, a lelki megújulás, a friss lendület megmutatkozik életükben, és ez vonzó az otthon maradottaknak, akik a következő évben nem akarnak lemaradni. A rendezvények egyik főszervezője Bereczki Zsolt volt, aki a szolgálatunk vezetője.
  • Rendíthetetlen Tini tea tábort szerveztünk augusztus 28.- szeptember 2. között Szentegyházán a Hargita Keresztyén táborhelyen. A programon 45-en vettek részt, a programot egy összeszokott csapat vezette. A táborban Sámson életén keresztül erősödtünk meg az Istennel való kapcsolatban a legmélyebb pontja a tábornak a tábor csütörtök estéje volt, ahol Isten szeretetét és irgalmát tapasztalták meg a résztvevők.
  1. A.: ,,Igazi élmény volt a vizicsata és a Tiszta párkapcsolat est”
  2. E.: ,,Gyógyító ölelésekben volt részem és emellett megtanultam szerválni röplabdában”

Cs. E.: ,,Megfogtak a hiteles tanúságtételek, a közös bibliaolvasás és a metázás”

  • Flash mobot tanítottunk 40 tini tea estes fiatalnak az Ő az út! ifjúsági zenefesztiválra, amelyet nagy sikerrel mutattunk be az odaérkező fiatalokkal együtt, a tömeget is megmozgatva.
  • Ő az út zenefesztivált szerveztünk szeptember 23-án a marosszentgyörgyi Marosparton, ahova több mint 1200 ember látogatott ki. A zenefesztivál minőségét a fesztivál előtti 9 napos közbenjárás és a 70 fős fiatalokból álló önkéntes csapat szolgálata biztosította. Fellépett a Stone Hill, majd lelkészi áldás után Sipos Tiffany, a CSIT Band, Blessed dance crew, Pintér Béla. A programban tanúságtétel is szerepelt, ugyanakkor szabadtéri játékokra is sor került, és imasátor, könyvvásár, imaséta, ételsátor, illetve számos gyermekfoglalkozás tette színessé a programot.
  1. Sz.: ,,Nagyon jó lehetőség volt, hogy találkozhassak olyan emberekkel, akiket rég láttam. Fiatalos és fesztiválos hangulatban dicsőítettük Istent”
  2. O.: ,,Egy igazi feltöltődés volt számomra, ami annak köszönhető, hogy a meghívottak, Pintér Béla szolgálata megérintette a szívemet. A hangulat az időjárás ellenére nagyon meghitt és egyszerre vidám volt. Hálás vagyok az előkészített programokért.”
  3. B.: ,,Számomra a fesztivál volt az igazi élet, ahol minden ember egy célért volt ott, az pedig az Isten dicsérete. Fantasztikus volt önkéntesként mosolyt csalni emberek arcára egy kis szeretettel és kedves szóval. Hálás vagyok a jó Istennek, hogy 1000 embernél is többen részesültek ebből a boldogságból és Isten szeretetből!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.