Kik vagyunk?

A Regnum Christi Alapítvány és az Ő az út! ifjúsági szolgálat szervezésében ifjúsági vezető- és munkatársképzés indul, amely az erdélyi katolikus karizmatikus közösségek épülésére fiatal vezetőket formál. Az alapítvány 20 éves szolgálata alatt több mint 500 embert képezett ki Erdélyszerte, akik a saját környezetükben tesznek tanúságot Isten csodás szeretetéről. A képzés része az alapítvány fő tevé- kenységének, és segít olyan tanítványokká válni, akik képesek az élet szociális, lelki és erkölcsi kérdéseire gyakorlati válaszokat adni.

Regnum Christi Alapítvány
ENC
Ő az út

Regnum Christi Alapítvány

ENC- European Network of Communities

Ő az út! ifjúsági szolgálat

#hétvége

A képzés 9 hétvégéből és egy konferenciából áll. Minden hétvégének személyes témája és üzenete van.

#nyitottszívvel

Nálunk a résztvevők csoportokban mélyítik el a tanításban hallottakat. A megosztásokon keresztül Isten gyógyítja a fiatalok szívét.

#katolikus

A képzés megerősíti minket az Egyház tanításában és felkínálja számunkra az Egyházban fellelhető kincseket.

#váltsdvalóra

A képzés fontos értékei közé tartozik, hogy a hallottakat gyakorlatra váltjuk, majd az otthoni közösségünkben kamatoztatjuk.

#adjidőt

Minőségi időt szánunk Istenre, az Ige tanulmányozására és a dicsőítésre, hogy Ő szólhasson hozzánk.

#chill

A hétvégéinken fontos szerepet kap a felszusszanás, sportolás, beszélgetés, kikapcsolódás is.

Szervező csapat

Előadók

Légy hát erős, fiam, Krisztus Jézus kegyelmének erejével.

2 Tim 2,1

Helyszínek

Szentegyháza- Hargita Keresztyén Táborhely - 8 hétvége

2

Kolozsvár- Manresa Jezsuita Központ- 2 hétvége

Beszámolók

,,Öltsd magadra az igazság övét”
2018 január 12-14.
B. Sz.- ,,Lendületet kaptam, hogy tegyek és szolgáljak!”
Sok mindent kaptam csupán egy hétvége alatt Istentől és az emberektől. Reményt, együttérzést, megszerettem használni a Szentírást, lendületet arra, hogy tegyek, szolgáljak. Stb. És sok sok hálát!
 
P. B. T.- ,,Engedjem Istennek, hogy formáljon”
Reményteljes jövő. És Isten gyermekének lenni. Megértettem, hogy engednem kell Istennek, hogy formáljon, és Ő mutassa meg az utam. Ne szabjak neki korlátokat. És engedjem meg, hogy ”átírja” az elképzeléseimet, mert biztosan nagyobb ajándékokat rejt számomra, mint amit el tudnék most képzelni.
 
O. Cs.- ,,Eljegyezlek magamnak örökre
A legmélyebb pont volt nekem, amikor a fenti igét és a gyűrűt jelképként használó műhelynél voltam. Nagyon megérintett, mivel ezt az igét mondtuk egymásnak férjemmel annak idején az eljegyzésünkön. És azt éreztem, hogy most ebben az igében az Úr új ígéretet ajándékoz nekem: hogy bár a férjem elvesztése óta társ nélkül vagyok, de nem egyedül… és Ő mindvégig velem, bennem marad.
,,Öltsd magadra az üdvösség sisakját”
2018 március 9-11.
B. H.- ,,A keskeny utat választani”
Elhatároztam, hogy a nehezen járható keskeny utat választom, mert tudom, hogy Jézus ott van az út végén és kitart mellettem. Az ő útján fogok, akarok járni.
 
S. R.- ,,Türelmesen várni és figyelni”
Megérintett a szombati lelki est, s ott is az a mondat: Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek. Egyszerűen beleremegtem teljesen. Döntés hoztam, hogy türelmesen fogok várni Istenre és csendben fogok figyelni rá. Reggel több időt akarok szánni az imára.
 
L. A.- ,,Lépni még, ha nehéz is″
Az Úr járja velem az életem keresztútját és nem én vele. Ő már megvívott helyettem minden csatát, leküzdött helyettem minden félelmet és meghalt helyettem. Megerősödtem, hogy amikor nehezen teszek meg lépéseket, lélekben látom az Urat, aki előttem jár és döntök, hogy Őt követem! Miatta megyek, még ha nehéz akkor is.
,,Fújd meg a dicsőítés kürtjét”
2018 április 6-8.
Zs. K.- ,,Elkérni Isten ígéretét″
A hétvége előtt úgy gondoltam, hogy nagyon egyértelmű az, hogy Istent megkérdezzük, hogy mi az Ő ígérete egy adott problémával kapcsolatban, de sokszor nem tesszük, és kellene. Valamint megértettem, hogy a nehéz helyzetekben dicsérni kell az Urat! (Kipróbáltam, bevált!)
 
Cs. B.- ,,Együtt ima és dicsőítés″
A legkiemelkedőbb pontok azok voltak számomra, amikor egymás nehézségeit megosztottuk csoportban s egymásért imádkoztunk és dicsőítettük.
 
K. A.- ,,Ő ismeri szívem minden vágyát″
Új megtapasztalás és felismerés volt számomra, hogy az Úr igen is tesz ígéreteket az életem fájdalmas területeire nézve. Eddig ezekre az üzenetekre mindig úgy tekintettem, mint gyógyírre amit az Úr a szívem megnyugtatásáért mond, nem mint ígéretekre amiket beteljesít. Újra és újra meglep az Úr azzal, hogy mennyire ismeri szívem minden vágyát, és igen is ígéretet tesz, amelyeket beteljesít.
,,Vedd kezedbe a Lélek kardját!”
2018 május 11-13.
S. A. – ,,Isten gyógyított és megerősített.’’
A hétvége kiemelkedő pontja a prófétálás és a mentorommal való beszélgetés volt. Isten gyógyított és megerősített. Új célokat mutatott és megújított.
 
S. R. – ,,Isten tud és akar használni’’
A legjobb az volt, amikor 3-4-es kiscsoportokban kellett prófétáljunk egymásnak szombat este. Jó volt megtapasztalni azt, hogy Isten mennyire tud és akar használni, ha nyitott vagyok felé, és teret engedek a Szentléleknek.
 
CS. B. – ,,Igazán érezhető volt a Szentlélek jelenléte’’
Látni a Szentlélek ajándékait működni és ki is próbálni ezeket, igazán felemelő érzés volt. A hétvége folyamán igazán érezhető volt a Szentlélek jelenléte.

Nemzetközi konferencia
2018 július 8-13

Kolozsváron hat napon keresztül növekedtünk a The E.N.C vezetők által. Különleges meghívottunk Chris McGee (ONE LIFE) volt, aki 70 fiatal vezetőnek tartott nagyon profi előadásokat. A résztvevők a The E.N.C. 20 közösségéből érkeztek, hogy egy héten keresztül növekedhessenek a szolgálatban. Csodás volt megélni, hogy a különböző kultúrák, nyelvi korlátok ellenére Krisztusban mégis egy nyelvet beszéltünk. A képzésen részt vett a LÉGY ERŐS! csapat is és Erdélyből 15  közösségekben szolgáló fiatal vezető is.

,,Vedd fel sarudat”
2018 október 5-7.
 F. I. – ,,Izgultam egy kicsit, de ugyanakkor próbáltam az Úrra hagyatkozni’’
Számomra a hétvége kiemelkedő pontja a gyakorlati része volt. Úgy éreztem, hogy kihívás elé állít az Úr a szervezők által és most már itt az ideje a tanultakat gyakorlatba ültetni. Izgultam egy kicsit, de ugyanakkor próbáltam az Úrra hagyatkozni, benne bízni és engedni, hogy a Szentlélek vezessen a szolgálatokban.
 
T. Sz. – ,,Isten megerősítette bennem, azt, hogy Ő tényleg elhívott az imaszolgálatra’’
Élmény volt, hogy növekedhettem abban, hogy hogyan vezethetek embereket közelebb Istenhez. A hétvége kiemelkedő pontja számomra a szombat esti szolgálat volt, mert Isten megerősítette bennem, azt, hogy Ő tényleg elhívott az imaszolgálatra, hogy ez nem csak az én vágyam. Ez nagy áttörés volt a bizonytalanságomban. Hálás vagyok Istennek!
 
K. D. – ,,Merjek beszélni Istenről és az ő szeretetéről’’
Jól éltem meg, és rájöttem, hogy szeretek kiscsoportot vezetni. De amire felhozta ez a hétvége a figyelmem, az az volt, hogy merjek beszélni Istenről és az ő szeretetéről. De ezt tudatosan kell tennem és nem föltétlen kedvemtől függően. Ki kell lépnem a komfortzónámból és fel kell ismernem az ellenség azon mondatait, amikor arra próbál rábeszélni, hogy nem megfelelő most Jézusról beszélni.
,,Vedd célba elhívásod!”
2018 november 23-25.
CS. A. – ,,Leltárba vegyem a próféciákat’’
Az tetszett legjobban, hogy kötelező volt valamit írni a papírra sokat segített abban, hogy rendszerezzem a gondolataimat, és leltárba vegyem a próféciákat, amiket az Úrtól kaptam.
 
P. B. T. – ,,Hasznos volt számomra az élet kerekes téma’’
Különleges és hasznos volt számomra az élet kerekes téma. Jó volt, hogy több idő volt szánva a mentorbeszélgetésekre és a gyakorlatiságra.
 
L. B. – ,,Formálódott a víziónk találkozásról találkozásra’’
A víziós programok és a közösséges megbeszélők nagyok tetszettek. Formálódott a víziónk találkozásról találkozásra. Jó volt látni, hogy Isten hogyan gondozgatja ezeket a víziókat és időről időre, hogyan erősíti fel a szívünkben.
,,Öltsd magadra a közösség pajzsát”
2019 február 15-17.
B. H. – ,,Rájöttem, hogy vannak dolgok, amin változtatnom kell.’’
Nagyon tetszett Kiminek a tanítása, amikor ráismertem magamra, arra a karakter típusra, ami engem jellemez és rájöttem, hogy vannak dolgok, amin változtatnom kell. Erre csak Istennel együtt vagyok képes. Nagyon jók voltak a mentor és csoportbeszélgetések.
 
Cs. B. – ,,Új szemszög’’
A hétvégén sikerült igazán új szemszögekből látni és elemezni a közösségem a tanítások és beszélgetések által.
 
F. I. – ,,Szükséges, hogy tisztában legyek önmagammal’’
A hétvége kiemelkedő pontja számomra a tanítások voltak, legfőképpen amit kitudnék emelni az a vetés aratás törvénye. A kapcsolatok és a hatalom témánál tudatosult bennem, hogy szükséges az hogy tisztába legyek önmagammal tisztába legyek azzal, hogy melyek a szükségleteim, hogy önmagamba lássak és ezt kifejezésre is tudjam juttatni a környezetemben, persze határokon belül.
,,Öltsd magadra a szolgálat vértjét”
2019 március 8-10.
B. H. – ,,Team vezető lehettem’’
A hétvége kiemelkedő pontja számomra az volt, mikor team koordinátor lehettem, nagyon jó volt kipróbálni ebben a szerepkörben, milyen egy olyan szolgálat amitől féltem.
 
S. K. B. – ,,Jézus jött közel’’
Az első este témája és gyakorlata, ahol azt éreztem Jézus jött közel hozzám és mossa meg a lábam, mint annó a tanítványoknak.
 
O. Cs.- ,,Isten nagyon közel jött mindnyájunkhoz’’
A szombat esti közösségi alkalom, melyet mi szerveztünk. Nagyon jó élmény volt a szervezés is, a megvalósítás is; egyáltalán nem éreztem azt, hogy csak színészkedünk, és Isten nagyon közel jött mindnyájunkhoz.
 ,,Vedd kezedbe a küldetés zászlaját”
2019 április 26-28.
 Április 26-28. között megtartottuk a LÉGY ERŐS! munkatárs- és vezető képzés utolsó hétvégéjét, ahol a hangsúly az ünneplésen és a fiatalok megáldásán, kiküldésén volt. Vendégeink voltak az EKKM egyes közösségeinek vezetői, akik megosztották velünk az évek során szerzett tapasztalataikat és azt, hogy Isten hogyan hívta el őket a követésére, szolgálatára. A hétvége valóban ünnepi hangulatban telt és nagy reményeket fűzünk a LÉGY ERŐS! végzettjeihez, hogy követni fogják elhívásukat és megtalálják helyüket a társadalomban és az Egyházban.

Galéria

Videó

Ha még több videót, fotót szeretnél, akkor kattints az ikonokra!

Bereczki Zsolt

Program koordinátor

Kovács Imola

Adminisztrátor

KAPCSOLATFELVÉTEL

Tel: +40740627593 Email: legyeros@oazut.ro

TÁMOGATÁS

A képzésen többnyire egyetemisták vesznek részt, akik nehez tudják fizetni a saját részvételüket, támogatókat keresünk számukra.

Bankon keresztül

RO: Bank: BCR, Fundatia Regnum Christi, Cod de identificare fiscalã: 10302251, Cont bancar (IBAN): RO91RNCB0188034965980001

Pay Pal- EU