Tisztán a házasságig?

Számomra mindig nagy örömet okoz az, ha sok fiatalt látok egy helyen. Főleg, ha egy közös programra gyűlünk össze. Nagy-nagy lelkesedéssel veszek részt ezeken a programokon, mert tudom, hogy ugyanilyen lelkes fiatalokkal fogok találkozni, és egy olyan közösségbe csöppenek bele, ahol teljesen elterelik a gondolataim mindenről, kizökkentenek a zsúfolt hétköznapokból, és csak élvezhetem a velük töltött időt, tudva azt, hogy köztük önmagam lehetek.
A tiszta szerelem est témája az volt, hogy hogyan lehet páratlan párosban – azaz Istennel együtt – élni egy párkapcsolatban.

Az est meghívottjai Gergely Panna és férje, Szabi, voltak. Elmesélték a történetüket, hogy hogyan ismerkedtek meg, hogyan sikerült 7 évig (házasságig) tisztaságban kitartaniuk egymás mellett, és hogy ez milyen kincseket vonzott magával a házasságukba. Elmondásuk szerint ennek köszönhetően tudják 12 év házasság után is ugyanúgy összekulcsolni egymás kezét, és 19 év együttlét után is még mindig szerelmesek. Csodálatos, hogy Isten mennyire megáldja azokat a kapcsolatokat, amelyek rá vannak alapozva.

Lehetőségünk volt dönteni amellett, hogy követjük a házaspár példáját, és ezt szimbólikusan ki is fejezhettük azzal, hogy egy kis ajándékdobozt vehettünk el, ami lényegében minket jelképez, és azt, hogy becsomagolva fogunk a párunkkal oltár elé állni, hogy Isten áldása teljes mértékben megpecsételje a kapcsolatunkat.

Ezután két beszélgető sarok alakult ki: egyikben a jegyességről és a házasságról folytak a beszélgetések, másikban pedig párkeresésről, párkapcsolatokról. Én az utóbbiban vettem részt, és elég érdekes kérdéseket sikerült kiveséznünk. Mint például: Lehet-e egyszerre több emberrel ismerkedni? Meddig a pontig beszélünk ismerkedésről? A randizás melyik pontjában lehet/kell megemlíteni a tisztaságot, hogy se korai, se túl késő ne legyen? Mit lehet tenni, ha a párunk már nem szeretne tisztaságban élni? Lehet-e égi jelnek venni azt, hogy az illető akit kedvelünk/szeretünk nem akar velünk tisztaságban élni?
Nagyon érdekes érvek, és többet közt viták is alakult ki, ami nagyon is egészségesnek tudható be. Úgy gondolom, sokak számára volt hasznos, és egyben tanulságos ez az est. Köszönet a szervezőknek!

Fülöp Beáta